Tämä seloste on laadittu 4.11.2020.

Sivuston on täytettävä EU:n saavutettavuusdirektiivin sekä WCAG 2.1 -kriteeristön A ja AA-tason vaateet. Teemme vuoden 2020 aikana töitä sivuston teknisen ja sisällöllisen saavutettavuuden parantamiseksi. Tässä saavutettavuusselosteessa kerrotaan, miten Ryhmäyttäminen-sivustossa noudatetaan lakia digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, mitä puutteita sivuston saavutettavuudessa on ja miten voit antaa meille palautetta saavutettavuusongelmista.

Ryhmäyttäminen-sivusto on perustettu Valmis – ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Varsinais-Suomessa -hankkeessa vuonna 2015. Huomioimme saavutettavuuden sivuston jatkokehittämisen yhteydessä.

Miten olemme testanneet saavutettavuutta?

Tämän saavutettavuusselosteen huomiot perustuvat Turun kaupungin saavutettavuusohjeistuksiin sekä sivuston ylläpitäjän arvioon. Arvioinnissa on hyödynnetty saavutettavuuden tarkistustyökaluja (WAVE ja WebAIM).

Miten saavutettava Ryhmäyttäminen-sivusto on?

Verkkosivustomme ei ole kaikilta osin vielä vaatimusten mukainen. Huomioimme saavutettavuuden sivuston jatkokehittämisen yhteydessä.

Havaittavia puutteita:

  • – Otsikkohierarkia ei etene loogisesti
  • – Sivuston kaikki värit ja kontrastit eivät ole kaikille saavutettavia
  • – Etusivulla näkyvä kuvakaruselli ei ole saavutettava
  • – Sivusto sisältää otsikoita, joita ei ole merkitty oikeilla otsikkotasoilla
  • – Kaikki sivuston kuvat eivät sisällä tekstivastinetta (alt-tekstejä)
  • – Sivuston tiedostot (PDF ja Word) eivät ole saavutettavia
  • – Valikon toimivuutta on kehitettävä
  • – Kaikki linkkitekstit eivät ole kuvaavia
  • – Siirtymälinkki puuttuu
  • – Kaikilla nappuloilla ja linkeillä ei ole riittävän erottuvaa tyyliä

Saavutettavuusvaatimukset eivät koske tiettyjä sisältöjä

Verkkopalvelusta ulos ohjaavien linkkien takaa löytyvä digitaalinen palvelu tai verkkosivusto on kyseisen palvelun tarjoajan vastuulla ja sen saavutettavuus on kuvattu omassa saavutettavuusselosteessaan.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen?

Jos löydät ongelmia, joita ei ole kuvattu tällä sivulla, ilmoita niistä meille ja teemme parhaamme puutteiden korjaamiseksi. Vastaamme yleensä viikon sisällä. Lain mukainen vastausaika on enintään 14 vuorokautta. Palautetta saavutettavuudesta voit antaa sähköpostilla sivistystoimiala.projektitoimisto(at)turku.fi

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi puhelinnumero
vaihde 0295 016 000


Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta (306/2019)